Nieuwetijds-Kindercoaching.

Alle kinderen zijn kinderen van de nieuwe tijd. Deze kinderen zijn innerlijk vaak heel wijs en nog in contact met de geestelijk wereld. Ze doen soms uitspraken waar wij volwassenen best moeite mee hebben omdat ze ons spiegelen of direct raken.

[themecolor]De kinderen zijn vaak heel gevoelig en zij weten innerlijk wat goed voor ze is qua voedsel en drinken.[/themecolor]

Het is niet voor niets dat we tegenwoordig veel kinderen zien met allergieën en voedselintoleranties. Emotioneel zijn ze ook gevoelig en door die gevoeligheid pikken ze heel veel op bij hun ouders en familie. Sommigen zijn ook paranormaal begaafd en/of hoogsensitief.

 

Eerlijkheid.

Bij kinderen van de nieuwe tijd is eerlijkheid heel belangrijk omdat ze heel slecht tegen onrecht kunnen.  Als ze onrecht zien kunnen ze heel emotioneel reageren. Een goede uitleg van zaken is heel erg belangrijk voor deze kinderen.

[themecolor]Kinderen maken vanuit hun gevoel keuzes.[/themecolor]

 

Ervaren vanuit gevoel.

Heel veel nieuwetijds kinderen ervaren de wereld d.m.v.  beelden, geluiden, kleuren, smaken en lichamelijke gevoelens. Ze leggen verbanden  waar anderen dat niet zien, ze voelen zich aan niets verbonden en leven echt vanuit hun gevoel. Dit betekent dat ze creatiever, intuïtief, emotioneel en vanuit hun gedachten intelligent zijn.  Ze werken namelijk veel met hun rechter hersenhelft.  Onze maatschappij en vooral het schoolsysteem is echter vooral gericht op het werken met de linker hersenhelft d.w.z. meer lineair, rationeel en logisch denken. U begrijpt dat dit bij heel wat kinderen tot botsingen leidt op school. Veel van deze kinderen worden niet begrepen en krijgen uiteindelijk vaak het stickertje ADHD, ADD of Autisme op.

 

Kinderen met klachten.

Er zijn steeds meer kinderen met klachten zoals zich niet meer concentreren, heel beweeglijk zijn, faalangst hebben of uitdaging missen op school. Docenten op school zien vaak wel dat er wat aan de hand is maar kunnen het niet altijd benoemen. Daarnaast gaan scholen er vaak uit wat  kinderen niet kunnen. Wat volgt is dat er een plan wordt opgesteld waarmee ouders met kinderen de manco’s “weg te werken”. Aan het werkelijke probleem wordt niets gedaan. Als er onvoldoende vooruitgang in zit gaat men een onderzoekstraject in. De weg die dan vaak volgt leidt meestal naar het speciaal onderwijs. Door goed te luisteren en te kijken naar het kind kunnen heel veel situaties verbeterd of zelfs opgelost worden. Ik kan u hiervoor van heel veel tips voorzien.

 

Scheiding/Trauma.

Naast situaties op school heeft ook een scheiding of het doormaken van een groot trauma een grote impact op kinderen.  Dit is iets waar kinderen vaak niet alleen uit komen. Kinderen kunnen hierdoor soms totaal veranderen in hun houding en gedrag bijv. woede-aanvallen.

 

Als u dit signaleert bij uw kind(eren) is het belangrijk hier iets mee te doen. Via o.a. een Verlies in Beeld opstelling . De kinderen gaan onder mijn begeleiding een opstelling over de thuissituatie maken. Hierdoor wordt het voor het kind in korte tijd duidelijk wat er speelt. Ouders mogen de opstelling ook zien nadat het kind aangegeven heeft dat het áf’ is. Het maakt inzichtelijk hoe uw kind de scheiding of het trauma ervaart.

Er zijn allerlei manieren waarop we de kinderen weer in hun kracht kunnen zetten. Hieronder noem ik een aantal opties waar we kinderen goed mee kunnen helpen.

 

–       Gezonde voeding (met weglating van veel suikers).

–       Bloesemremedies.

–       Heling van het aura.

–       Leren aarden.

–       Ontgiften.

–       Healing.

–       Schussler celzouten.

–       Ritalin vervangen door LTO3.

–       Weglaten van zoveel mogelijk geur- en kleurstoffen.

–       Creatieve opdrachten.

–       Aanleren van goede ademhalingstechniek.

–       Werken met kristallen.

–       Aromatherapie.

–       Gebruik van diverse vitaminesprays.

 

Dit zijn een aantal mogelijkheden waarmee ik uw kind weer in zijn/haar kracht kan zetten. Als u denkt, mijn kind kan wel extra ondersteuning gebruiken dan sta ik graag voor uw kind en u klaar.

 

We gebruiken cookies op onze website

Klik op 'confirm' als je onze tracking cookies accepteerd. Je kunt weigeren, dan word er geen informatie van je verzameld die naar anderen word doorgestuurd.