Cranio Sacraal Therapie voor Paarden

Cranio Sacraal Therapie voor paarden is voortgekomen uit de Osteopathie. Tijdens een Cranio Sacraal Therapie (afgekort CST) behandeling werk ik op de fysieke, emotionele en mentale lagen in het paard. Als deze lagen ontdaan worden van blokkades en opnieuw met elkaar worden verbonden, zie je dat jouw paard goed in zijn/haar vel komt te zitten en van daaruit weer optimaal presteert.

Voor de CST gebruik ik diverse hands on technieken op het lichaam en de schedel. De diverse technieken die ik met mijn handen toepas op het paard en de juiste intentie maakt dat blokkades in het lichaam van een paard verdwijnen.

De plekken waar ik, in de regel, behandel zijn; het hoofd, de wervelkolom en het bekken. Het werken aan deze plekken stimuleert de werking van het zenuwstelsel, het hormoonstelsel, het immuunsysteem en de functies van het lichaam. Hierdoor verbetert het de beweeglijkheid van het weefsel en neemt de vitaliteit toe. Met CST wordt het  zelfherstellend vermogen van het paard gestimuleerd.

Deze therapie kan gecombineerd worden met acupressuur en guasha therapie. Tijdens de behandelingen kan er ook aanvullend essentiële oliën door mij ingezet worden. 

Foto’s van voor en na de behandeling

paard 1 voor de behandeling
Voor behandeling
Paard 2 voor de behandeling
Voor behandeling
Paard 2 na behandeling
Na behandeling
Paard 2 na behandeling
Na behandeling