Cranio Sacraal Therapie voor Paarden

Cranio Sacraal Therapie voor paarden is voortgekomen uit de Osteopathie. Tijdens een Cranio Sacraal Therapie (afgekort CST) behandeling werk ik op de fysieke, emotionele en mentale lagen in het paard. Als deze lagen ontdaan worden van blokkades en opnieuw met elkaar worden verbonden, zie je dat jouw paard goed in zijn/haar vel komt te zitten en van daaruit weer optimaal presteert.

Voor de CST gebruik ik diverse hands on technieken op het lichaam en de schedel. De diverse technieken die ik met mijn handen toepas op het paard en de juiste intentie maakt dat blokkades in het lichaam van een paard verdwijnen.

De plekken waar ik, in de regel, behandel zijn; het hoofd, de wervelkolom en het bekken. Het werken aan deze plekken stimuleert de werking van het zenuwstelsel, het hormoonstelsel, het immuunsysteem en de functies van het lichaam. Hierdoor verbetert het de beweeglijkheid van het weefsel en neemt de vitaliteit toe. Ik stimuleer het zelfherstellend vermogen van het paard.

Wanneer zet je nu CST in?

Als je ziet dat je paard, zonder aanwijsbare reden, niet goed loopt of niet lekker in zijn/haar vel zit, gedragsveranderingen laat zien of ineens erg afvalt dan is het goed om mij te bellen.  (Zie het filmpje van mijn eigen pony Elza dit laat zien dat ze niet in balans is tijdens het longeren) Dit nadat u eerst een dierenarts heeft geraadpleegd als hetgeen u waarneemt bij uw paard of pony niet vertrouwd. Mocht ik zelf twijfels hebben of de CST verstandig is om in te zetten bij klachten dan verwijs ik u altijd terug naar de dierenarts.

Heart Spirit is opgenomen in het Kwaliteitsregister Cranio-Sacraal Therapeut paard

Hoe gaat het in zijn werk?

Zodra er een afspraak is gemaakt om uw paard of pony te behandelen zal ik eerst een intakegesprek met u houden over de aard van de klachten. Vervolgens kom ik om metj uw paard kennis te maken en een uitgebreide anamnese afnemen. Ik vertel u vervolgens wat ik zie bij uw dier. Aan de hand van de anamnese maak ik een behandelplan wat ik met u overleg. Hierna ga ik een eerste behandeling geven. Tijdens de behandeling zal ik, mocht daar aanleiding toe zijn, ook acupressuur of bodywork toepassen. Ik gebruik ook essentiële oliën vooraf aan de behandeling. Aan het einde van de sessie kijken we samen wat er ten goede voor het dier is veranderd.

Afhankelijk van de aard van de klachten zal er één of meer behandelsessies ingepland worden.

Indien gewenst kunt u ook een voedingsadvies van mij krijgen.

 

Na de behandeling

We gebruiken cookies op onze website

Klik op 'confirm' als je onze tracking cookies accepteerd. Je kunt weigeren, dan word er geen informatie van je verzameld die naar anderen word doorgestuurd.