TCM  Acupressuur

TCM is een oude Chinese geneeswijze waaronder acupunctuur, acupressuur, de 5 elementleer en kruidenleer onderdeel van zijn. In mijn werk gebruik ik bij de paarden de acupressuur, de 5 elementenleer, moxa en acucream.

De Chinese geneeswijze benaderd gezondheid van mens en dier anders dan in onze westerse geneeskunde. Alles beïnvloed de gezondheid van een paard, emoties, het weer, voeding, functioneren van de organen en ga zo maar door. Vanuit deze zienswijze behandeld TCM acupressuur het lichaam – geest – ziel als een eenheid.

In het lichaam van mens en paard bevinden zich een meridiaansysteem waarop punten zitten die verbonden zijn met de organen in het lichaam. Bij een verstoring werk ik op de punten waar een blokkade op zit. Door deze punten te behandelen kan de energie weer vrij stromen en het dier weer beter functioneren.

Deze therapie kan gecombineerd worden met CST en guasha. Tijdens de behandelingen kan er ook aanvullend essentiële oliën door mij ingezet worden. Bij twijfel altijd een dierenarts bellen.