Guasha Therapie

Guasha is een heel oude Chinese schraaptechniek welke ik bij een paard in zet als hij/zij last heeft van:

  • Ophopingen van afvalstoffen in het lichaam waardoor er blokkades zijn ontstaan.
  • Vetophopingen
  • Slechte tot matige bloedsomloop
  • Slechte aarding.

Het schrapen met de guashasteen zorgt voor een betere bloedsomloop en afvoer van afvalstoffen en/of vetophopingen. Het paard kan na een behandeling beter bewegen en zit ook beter in zijn/haar vel. Na een behandeling met de guashasteen kan het wel zijn dat het paard de volgende dag moe is en dat heeft te maken met de afvoer van afvalstoffen. Het is ook raadzaam na een guashabehandeling 10 tot 20 minuten te lopen/longeren zodat de afvalstoffen direct afgevoerd worden.

Tijdens de behandelingen kan er aanvullend essentiële oliën door mij ingezet worden. 

Ik maak gebruik van de volgende guashastenen:

Rozenkwarts      – De steen heeft een verzachtende werking op het lichaam. Hij is vooral inzetbaar op zeer gevoelige plekken zoals bij de atlas van een paard.

Jade                     – Deze steen heeft een reinigende werking en ontgiftende werking. Daarnaast heeft het een stimulerende werking op het zenuwstelsel.

Bianstone           – De bianstone helpt bij spierpijn en stijfheid. Stimuleert de bloedcirculatie en lymfesysteem. Tevens helpt deze steen bij huidproblemen en stroming van Qi.

Vuuragaat           – De steen werkt aardend, rustgevend en helpt bij maagproblemen, endocriene problemen en verstoringen in het zenuwstelsel.