Eigenaresse Robin-Ann vertelde dat Hayabanta wat onduidelijke klachten had. Ze had geen zin in springen over de hindernissen, wat ze anders met gemak doet. Inmiddels waren er al een aantal andere professionals bijgehaald echter zonder resultaat. Bij het afstemmen op dit paard voel ik meteen een zware druk op de rechter kant van de schedel en een drukkend gevoel tussen de schouderbladen. Hier zit een blokkade en deze blijkt in verbinding te staan met de klachten in haar hoofd.  Tijdens de healing voel ik als eerste de blokkade tussen de schouderbladen verdwijnen gevolgd door de blokkade in de rechter kant van haar hoofd.

De blokkade blijkt ontstaan te zijn door het niet altijd goed opvangen van de schokken tijdens het springen. Hayabanta geeft ook aan heel moe te zijn. Ik adviseer haar een aantal dagen rust te geven. Zo kan de energie goed z’n werk doen in haar lichaam. Hayabanta geeft ook aan dat ze graag een veulen wil krijgen. Ik krijg een beeld te zien waar er een veulen bij de benen van Hayabanta ligt.

Reactie van Robin-Ann (paardentandarts) na de healing:  Ik heb het idee dat ze er wel van opgeknapt is. Ik heb haar de rust gegeven die ze nodig had. Afgelopen donderdag was ze mee op concours en het is lang geleden dat ik mijn paard zo gezien heb. Ze had er naar mijn idee echt zin in. Ze trok weer op in de sprong en was foutloos in het parcours zonder heel lastig te zijn. Ik was dolgelukkig. Ook heb ik verteld dat ze een veulen mag krijgen.

Een paar weken na de healing check ik altijd even hoe een dier er voor staat. Toen ik dit deed liet Hayabanta zien dat ze nog geen veulen droeg. Ze gaf op haar eigen manier een hint naar Robin-Ann.

De eigenaresse heeft nadien tegen Hayabanta gezegd wanneer ze geïnsemineerd gaat worden.